Automobili

2021 Polestar 2

2021 Polestar 2

Izuzetno zabavna sportska limuzina prepuna skandinavskog dizajna, ali je asortiman, soba i cena sprečavaju od prave veličine. Nasuprot konkurenciji:

Ovde je samo jedna velika meta: Tesla Model 3. U poređenju sa tim automobilom, Polestar 2 je skuplji, manje je prostran i ima kraći domet, ali mnogo je konvencionalniji u vožnji i lako zabavan – plus, karakteristike su izuzetno kvalitetnije. Kada prvi put krenete u igru i divlje uspete, meta se oslika na vašim leđima.

Takav je slučaj sa Teslom Model 3, pristupačnijom kompaktnom električnom sportskom limuzinom u Kaliforniji, koja je brzo postala jedno od najprodavanijih luksuznih vozila na svetu, bez obzira na izvor napajanja. Svi ostali su se nadoknađivali sa Teslom, a mi počinjemo da vidimo kako neki od tih napora prolaze: Audi E-Tron, Jaguar I-Pace, Porsche Taican i sada Polestar 2.

To je brend za koji verovatno nikada niste čuli, jer su ga nedavno osnovali Volvo i njegova kineska matična kompanija Geeli. Polestar je nekada bio odeljenje tjunera visokih performansi čije se ime pojavilo na Volvo nivoima opreme, i još uvek je u izvesnoj meri, ali to će vremenom postati sve ređe kada Polestar počne da stvara svoju liniju. Kako je Polestar 2 najnoviji (ali ne i poslednji) napor da se izazove referentni model 3, uzeli smo ga za popodnevno okretanje da vidimo da li može da pogodi tu brzu, tihu, popularnu metu.

Ne morate previše da gledate Polestar 2 da biste videli njegovo porodično nasleđe iz Švedske; uprkos tome što je markiran kao Polestar, očigledna je Volvo linija u svim aspektima njegovog stila. Od Thor-ovih farova u obliku čekića i uspravnog, zdepastog stava do dizaja zadnjih svetla, niko ne bi ni okom bacio oko da je ova stvar debitovala kao Volvo E60.

Predstavnici Polestara to prepoznaju, rekavši da i ovaj automobil i Polestar 1 hibridni sportski kupe sa dvoja vrata sa dvoja vrata definitivno imaju vizuelne veze sa Volvom, ali da sledeći model, SUV pod nazivom Polestar 3, neće. Nagoveštaj jedinstvenog dizajnerskog jezika koji će koristiti automobil i svi budući Polestars može se videti u konceptnom automobilu Precept koji je Polestar predstavio u februaru, a koji je trebalo da bude debitovan na otkazanom međunarodnom sajmu automobila u Ženevi 2020. godine.

Izgled je definitivno odmak od većine ostatka segmenta. Blokantniji je od Modela 3 i manje nalik SUV-u od Jaguara I-Pace ili Audi E-Tron, uprkos tome što Polestar 2 ima četvoro vrata hečbek konfiguracije. Smešten je malo više od tradicionalne sportske limuzine, ali ne tako visoko kao krosover u novom stilu; ako se sećate stare Subaru Outback limuzine, to je vibracija koju odaje.

Atraktivan je u rezervnoj, spartanskoj skandianavskoj estetici, zbog čega se ističe na svoj način. Nažalost, vizuelni interes se ne odnosi na paletu boja boje, što je dosadan gradijent između bele i crne boje; čak se i moj navodno plavi testni automobil osećao kao samo još jedna varijanta sive boje. Između blok stila i prigušenih nijansi, Polestar 2 se oseća praktično nevidljivim na putu. S obzirom na to šta automobil može učiniti, to možda i nije loše.

http://danasnje.com

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri jos
Close
Back to top button
Close
Close