Automobili

2021 Nissan Rogue

2021 Nissan Rogue

Povratni kupci će propustiti meku vožnju odlaznog Rogue-a, ali čvrsto podešavanje vešanja nikada nije zaustavilo kompaktni SUV da se prodaje poput gangbustera. Ostali aspekti pokreću lestvicu, a naš ukupni utisak je dva koraka napred, jedan nazad.

Redizajniran za 2021. godinu sa svetlima postavljenim visoko iznad farova – izgled koji je popularizirao stari Juke i sada malo Hiundaijevih modela – Nissan Rogue dolazi u četiri nivoa opreme: S, SV, SL i Platinum. Svaka nudi pogon na sva četiri točka; uporedite trimove ovde ili ovde složite Rogue 2021 i 2020. Ne mešajte ga sa Rogue Sport, manjim modelom zasnovanim na zasebnoj platformi. Svi nivoi opreme upareni su 2,5-litarskim četvorocilindričnim motorom sa neprekidno promenljivim automatskim menjačem. Ocenili smo Rogue SV AVD.

Takmičari su neprestano nadmašivali odlazećeg (2014-20) Roguea u najvažnijem bojnom polju vožnje i rukovanja. Kada smo upoređivali Nisanov kompaktni SUV sa terenom krajem 2017. godine, on se rangirao po kvalitetu vožnje i trajao je kilometar u upravljanju. Redizajnirani Rogue postiže značajne korake na potonjem prednjem delu, sa dovoljno brzim odnosom upravljanja za precizna podešavanja smera dok dogovarate čiste rampe. Nissan je takođe okrenuo veliki deo nosa i utrnulih upravljača prethodne generacije. Upravljanje i dinamika nisu baš velika snaga novog Roguea, ali su daleko od obaveza.

Na žalost, to košta: suspenzija unosi određenu grubost udara na rupe i kanalizacione navlake koje je odlazeći Rogue poslao sa minimalnim prigovorima. Nissan kaže da je podešavanje ogibljenja isto na svim nivoima opreme, a naš testni automobil SV imao je 18-inčne točkove (S obloge imaju 17, ali SL i Platinum 19, što će možda i dalje voziti oštrije). Ukupna izolacija i kontrola tela su u redu, ali čvrstoća šoka je zagonetna, s obzirom na istoriju orijentisanu na udobnost Rogue-a.

Možda je Nissan uporedio trenutnu generaciju Honda CR-V i Toiota RAV4, dva popularna, ali čvrsta rivala. U svakom slučaju, klatno se okrenulo u oba smera kod Nissana: nedavni redizajn Sentre ostaje prikladno mekan, dok Altima trenutne generacije čvrsto stoji naokolo. Rogue iz 2021. godine dobija isti 2,5-litarski četvorocilindrični motor od te Altime (ovde ima 181 konjske snage i 181 funti-stope obrtnog momenta), rejiggered iz ranijeg 2,5-litarskog motora koji mu je prethodio.

Uparen sa CVT-om koji okreće dovoljno brzo iz mesta, 2,5-litarski pruža dovoljno snage po gradu, ali mu je potrebna većina rezerve da bi postigao brzinu na autoputu, posebno sa više putnika. Ako vam je potrebna veća snaga dok ste već u pokretu, CVT ponovo dovoljno brzo povećava broj obrtaja motora. Nešto je brži u sportskom režimu koji vozač može da izabere, ali to podešavanje neprekidno drži obrtaje na nezgodno visokom nivou – ne samo ubrzavanjem prelaska, kao što efikasni sportski režimi to često čine.

Prepuna svih trendovskih elemenata u današnjim automobilskim enterijerima, kabina Rogue-a sadrži plutajući ekran osetljiv na dodir, elektronski birač brzina i visoku centralnu konzolu, kao i mnoštvo prošivenih ploča i vrata. Kvalitet uglavnom živi, sa obilnim oblogama na kojima se odmaraju vaše ruke i čvrstim presvlakama od tkanine u našem testnom automobilu.

Smanjenje troškova postaje očigledno kada stignete na zadnje sedište – što je norma u ovoj klasi, iako je nekoliko rivala poboljšava. Umjetna koža (vinil) i koža su opcionalni, a gornji ukrasni jastučići na mjestu na kojem se koljena spajaju s konzolom. To je korisna odredba, jer glomazan dizajn sprečava određeni bočni prostor. Nissanov elektronski birač brzina sa oprugom oseća se pomalo nesigurno u radu, ali to je retka mrlja među inače visokokvalitetnim kontrolama. Unutrašnje skladište je u dobrom stanju.

Bez mehaničkog povezivanja za odabir stepena prenosa, središnja konzola ima srednji nosač ispod, plus više kockica oko držača čaša. Nestao je duboki pretinac za rukavice odlazećeg Rogue-a, ali ostali krajevi to više nego nadoknađuju. Na nesreću, korisnost iza prednjih sedišta zauzima malo zadnja sedišta. Zadnja sedišta gube odvojenu Rogueovu 40/20/40 podeljenu, zavaljenu funkcionalnost i podešavanje klizanja, od kojih su potonji omogućili vlasnicima da maksimiziraju teretni ili putnički prostor; sada je sedište samo zavaljeno u tradicionalnom podelu 60/40.

Prostor za noge je u redu, ali klupa je malo bliže podu nego ranije, tako da će nekim odraslima kolena biti neudobno uzdignuta. Izmerili smo zapreminu tereta od 17,1 kubnih stopa iza zadnjeg sedišta u našem Rogue SV, i to sa fiksnim podom tereta. Klase SL i Platinum dobijaju Nissanov sistem za teret Divide-N-Hide, koji ima dvodelni pod tereta koji treba da doda malu zapreminu. U svakom slučaju, soba SV sleće u domet borbi drugih (na primer, u Toioti RAV4 Prime merili smo 18,7 kubnih stopa). Imajte na umu da to dolazi putem našeg nezavisnog računovodstva prostora za teret, prakse koju smo uveli usled nedosledne metodologije iz količina koje su prijavili proizvođači.

Standardni 8-inčni ekran osetljiv na dodir kompanije Rogue ima Apple CarPlai i Android Auto, oba preko privezanih veza i dva USB porta. Tehničke opcije uključuju dva dodatna USB porta na zadnjem sedištu i povećani (9-inčni) ekran osetljiv na dodir sa bežičnim CarPlai-om, plus 12-inčni virtuelni merni uređaji, bežično punjenje pametnih telefona i vrhunski Bose stereo uređaj. (Android Auto je striktno vezana veza; nije dostupna bežična veza.) Od ovog pisanja, testovi sudara treće strane tek treba da budu objavljeni za Rogue 2021.

Standardne sigurnosne funkcije uključuju automatsko kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka, kao i sisteme za upozoravanje na slepu tačku i traku. Nissanov sistem ProPilot Assist, uključen u SV i više razine, uključuje prilagodljivi tempomat sa ručnim upravljačem za centriranje trake, koji rade od zaustavljanja pa sve do brzine autoputa. Imajte na umu da ovo nije druga generacija proizvođača automobila ProPilot Assist sa centriranjem traka bez ruku, koja je debitovala na novom SUV-u Ariia.

Karakteristike i cene Uključujući odredište, Rogue iz 2021. godine započinje nešto manje od 27.000 USD. To je na korak od njegovog prethodnika, i to usred početnih cena rivala. Karakteristično za klasu, dobro je opremljeno na sigurnosnim i multimedijalnim frontovima, ali osnovno i izvan toga: kupci Rogue S mogu očekivati ručna sedišta, presvlake od tkanine, ručnu kontrolu klime i osnovni ulaz bez ključa.

http://danasnje.com

 

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri jos
Close
Back to top button
Close
Close