Automobili

2021 Lexus IS 350

2021 Lexus IS 350

Nekoliko blagih ispravki održavaju Lekusovu sportsku IS limuzinu živom i brzom, usmerenom ka tome da uhvati nekoliko preostalih kupaca sportskih limuzina koji su ostali na tržištu. Nasuprot konkurenciji: Ažuriranja ne prolaze dovoljno duboko da bi IS 350 u potpunosti bio konkurentan novijim, svežim, bržim rivalima poput BMV-a M340i, Genesis G70 ili Acura-ovog novog TLKS-a.

Lepa stvar u vezi sa tolikim brojem ljudi koji počinju da napuštaju luksuzne limuzine početnog nivoa za luksuzne SUV-ove i krosovere je da se za malobrojne preostale igrače u ovoj klasi dešava promena. Ovo postaje posebno očigledno kod japanskih luksuznih marki, gde umesto da napuste kompaktne sportske limuzine, oni menjaju svoj fokus.

Nisu to više samo modeli početnog nivoa; najnoviji su posebno prilagođeni da bi bili privlačni sportskim limuzinama. Misli se da je svima koji i dalje gledaju limuzinu preko SUV-a zaista stalo do faktora stila i zabave u vožnji, pa zašto ih onda ne bi učinili glavnim fokusom automobila?

Na raspolaganju su dva modela u novoj liniji IS: početni IS 300 sa 2, 4-litarskim četvorocilindričnim motorom sa turbopunjačem od 241 konjske snage ili IS 350 koji vidite ovde sa prirodno potisnutim 311 ks, 3,5 -litar V-6.

Bilo koji model može biti sa zadnjim pogonom ili pogonom na sva četiri točka, ali ako se odlučite za IS 300 AVD, zapravo dolazi sa manje moćnom verzijom V-6 sa 260 KS koja takođe ima manji obrtni momenat od turbo četvorke -cilindar. Svi RVD automobili dolaze sa standardnim osmostepenim automatskim menjačem, dok AVD automobili imaju šestostepeni automatski.

Evo gde počinjemo da vidimo novi fokus na tome da IS bude sportska limuzina: IS 300 F Sport više nije stvar. Na toj verziji ne možete dobiti F Sport paket upravljanja i izgled – ali svi modeli IS 350 automatski dolaze sa oblogom F Sport, što znači da IS 350 možete dobiti samo u obliku F Sport. Ako se odlučite za IS 350 (što biste verovatno trebali da mu date značajnu prednost u snazi u odnosu na IS 300), dobićete ovu – kompaktnu sportsku limuzinu sa 311-KS nonturbo V-6 prenešenom iz prošle model godine sa standardnim pogonom na zadnje točkove, automatom sa osam brzina, sportskim vešanjem, standardnim točkovima od 19 inča i agresivnijim stilom.

Lekus je ažurirao izgled IS-a za 2021. godinu i moram da kažem da je to suptilno, ali sigurno poboljšanje. Ta čudna Nikeova LED svjetla s potpisom svoosh s prednje strane sada su dobro integrisana u veći sklop farova i izgledaju mnogo, puno bolje. Rešetka vretena sa potpisom Lekusa je još uvek ovde, ali je jednostavno narasla na nama ili jednostavno ne izgleda uvredljivo kao nekada; u svakom slučaju, mislim da smo se konačno navikli.

Blatobrani su malo širi za smeštaj većih točkova i guma na IS 350 F Sport, a novi prtljažnik i zadnji branik sa zadnjim svetlom u punoj širini čine mišićave koče. Paket dinamičkih rukovanja dostupan na F Sport-u donosi i nekoliko promena u stilu, uključujući dodavanje ljupkih mat-crnih 19-inčnih BBS točkova i prilično nepotreban spojler prtljažnika od karbonskih vlakana. Ukupne promene znatno su očistile IS 350, dajući mu niži, širi, zastrašujući izgled, koji je manje zabavan, ali atraktivniji.

http://danasnje.com

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri jos
Close
Back to top button
Close
Close