fbpx
Uncategorized

2023 MG ZS EV Long Range recenzija

2023 MG ZS EV Long Range
MG ZS EV, trenutno najjeftinija australijska karta za potpuno električnu vožnju, dobija skuplji model dugog dometa o kome će ljubitelji razmišljati.

Uglavnom je to isti auto u celini. Mali SUV – koji je još uvek dostupan sa benzinskim motorom po mnogo nižim cenama – koji potiče iz Kine i potpuno je elektrifikovan.

Drugačija ‘LNMC’ baterija (hemija litijum-nikl-mangan-kobalta, umesto uobičajenijeg litijum-gvožđe-fosfata) je glavna razlika ovde, dodajući dodatnih 20 kilovat-sati baterije u jednačinu za dodatni domet vožnje.

U poređenju sa VLTP zahtevom od 320 km za obični MG ZS EV, imamo 440 km. To je dodatnih 120 km, što je skoro 20 puta oko planine Panorama – međutim, to vas košta prilično novca.

Koliko košta MG ZS EV u Australiji?
U poređenju sa oglašenom cenom vožnje u Novom Južnom Velsu od 49.709 dolara za MG ZS EV redovnog dometa u njegovom višem nivou specifikacije Essence, u ovom slučaju imamo povećanje od 8.000 dolara na 57.709 dolara. To je 66,60 dolara po kilometru dodatnog dometa u odnosu na standardni model, što će imati smisla za neke koji imaju putovanja na duži domet u svojim planovima korišćenja.

Za razliku od Ekcite i Essence nivoa specifikacija dostupnih sa baterijom nižeg dometa, imamo samo jedan nivo specifikacija u ovom Long Range modelu. Isti je kao i skuplji Essence, ali koristi zadnje staklo za privatnost kao jedinstveni dodatak.

To dolazi pored stvari kao što su 10,1-inčni infotainment displej sa žičanim Apple CarPlai i Android Auto, zvučni sistem sa šest zvučnika, sedišta od veštačke kože sa električnim podešavanjem vozača, bežično punjenje, panoramski stakleni krov, grejana prednja sedišta i brisači koji osećaju kišu .

Koliko prostora MG ZS EV ima unutra?
Kao što sam ranije aludirao, glavne razlike i promene za ovaj model dugog dometa svode se na bateriju ispod vaših nogu. Što znači da u ovom delu recenzije nema nikakvih promena koje bi trebalo pokriti, ali MG ZS EV je pristojno, iako srednje iskustvo iz kabine.

Glavni nedostatak za mene ovde bi bio nedostatak dostupnog podešavanja za vozača. Bez podešavanja dosega preko stuba upravljača (nagoveštaj o starosti kostiju ove platforme), i samo osnovno podešavanje dostupno preko električnog vozačevog sedišta, znači da možete podesiti svoju poziciju samo do tačke. U redu je, ali takođe nije tako dobar kao drugi u segmentu, bilo da su to električna vozila ili drugi.

Inače, kabina je solidan i tradicionalan izgled malog SUV-a. Ovde nema velikih odlika u smislu istaknutih delova ili nedostataka za pakovanje, a čini se da je kvalitet izrade dobar. Postoje dva držača za čaše između prednjih putnika, a središnja konzola je razumne veličine. Rotacioni točkić za izbor stepena prenosa dobro funkcioniše sa svakodnevne tačke gledišta, a tu je i prijatna mešavina materijala, boja i detalja za pregled: sjajni okrugli otvori za ventilaciju, lažne karbonske ispune i crveni šavovi.

Možete staviti boce u kartice na vratima, a utičnice se nalaze ispod infotainment displeja: 12V, USB-A, USB-C i podloga za bežično punjenje.

Drugi red ZS EV je – još jednom – pristojan, a da se ne osećate kao istaknuti. Ovde ima dovoljno prostora za odrasle da se udobno smesti, ali veći ljudi bi mogli da počnu da osećaju štipanje. Iako ovde imamo krovni otvor dobre veličine, prostor za glavu je dobar. Tu su i otvori za ventilaciju i utičnice za struju, sa USB-A i USB-C tačkama.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button