Automobili

2021 Honda Odyssey

2021 Honda Odyssey

Udobnost Odiseje impresionira, od drugog reda Magic Slide i svestranog sistema za zabavu na zadnjem delu do ekrana CabinVatch kamere i HondaVac usisivača, ali i ostalih minivana, poput hibridne Toiota Sienna 2021 i plug-in-hibridne verzije Chrisler-a 2021 Pacifica, nude više rešenja za uštedu goriva.

Za modelnu godinu 2021. Odiseja dobija neke blage dorade u spoljnom stilu, nadograđene materijale za vrhunski nivo opreme inspirisane luksuzom i neke dodatne standardne sigurnosne funkcije. Pored Pacifice i Siene, takmiči se i protiv Kia Sedone.

Uočavanje njegovih (putnih) manira Moja petočlana porodica krenula je u Odiseju, pa, u odiseju: putovanje od Čikaga do Južne Dakote. Preko 2.000 milja bio je to najbolji putnik koji se ponašao najbolje, pružajući udobnu vožnju i dovoljno snage.

Jedini pogonski agregat je 3,5-litarski V-6 motor sa 280 konjskih snaga i 10-stepeni automatski menjač. Par je bez problema isporučio ono što je bilo potrebno i po gradu i na autoputu; smene su bile dobro tempirane i suptilne, a Odiseja se retko osećala potčinjenom uprkos velikom broju ljudi i opreme.

Kada je gurnut, imao je tendenciju da se glasno žali, ali je lepo utihnuo za tihu, dobro izolovanu vožnju. Kombi je EPA ocenjen 19/28/22 mpg grad / autoput / kombinovano, i to se uklapa u kilometražu mog putovanja. Prosečno sam prosečno iznosio 26 milja po galonu, veći deo autoputa, a deo u eko režimu, koji menja odziv gasa i podešavanje menjača radi uštede goriva. Režim, međutim, nije za svakoga: Odgovor ubrzanja prelazi iz brze u neskladnu i osećate svaki delić kilograma više od 4.000 kilograma van linije.

Odiseja se podudara sa kompatibilnošću EPA Pacifica sa pogonom na prednje točkove. Chrisler je dodao opcioni pogon na sva četiri točka za 2020. godinu, koji smanjuje kilometražu na 17/25/20 mpg (Odiseja dolazi samo sa prednjim pogonom). Kia Sedona je ocenjena nešto nižom ocenom od Odiseje na 18/24/21 mpg.

Toiota Sienna se u međuvremenu nalazi u potpuno drugačijoj ekonomičnoj klasi goriva: za 2021. godinu dolazi samo kao hibrid, a Toiota procenjuje da će kombi dobiti 33 milja na milion u kombinovanju (trenutna Sienna na V-6 motor dobija EPA procenjenih 21 milju na milj u kombinaciji sa FVD). Chrisler takođe nudi model veće kilometraže sa Pacifica Hibrid, koji dobija EPA ocenu od 82 mpg ekvivalenta za električnu energiju i gas, ali imajte na umu da je Pacifica Hibrid priključni hibrid sa električnim dometom do 32 milja, tako da mpg-e nije upoređivanje jabuka sa jabukama sa hibridom Sienna.

Jednom kada se baterija isprazni, kombinovana je EPA procenjena na 30 mpg. Udobnost dolazi i u pogledu vožnje i upravljanja Odisejom, ali moglo bi biti i bolje. Kao velika, dugačka vozila, postoji određeni stepen nespretnosti svojstven monovolumenima, ali inženjeri Odiseje su uradili pristojan posao. Sve u svemu, suspenzija ima kontrolisan osećaj; dobro se proverava kretanje tela preko neravnina, a naginjanje u uglovima je lako upravljati. Smatram da je Pacifičina vožnja staloženija i sportskija, ali Odiseja se nikada nije osećala traljavo.

http://danasnje.com

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close