Automobili

2021 GMC Yukon Denali

2021 GMC Yukon Denali

GMC Iukon zauzima neobično mesto u GM-ovoj liniji velikih sportskih teretnih vozila. Naoko je lepši od Chevrolet Tahoea, ali ne baš toliko lep kao luksuzni brend Cadillac Escalade – i videći kako je mehanički gotovo identičan sa oba modela, deleći sve, od motora do bita za vešanje do sedišta, što ostavlja unutrašnji i spoljašnji stil kao glavni diferencijal Iukona.

Denali nivo opreme dodatno komplikuje stvari – to je luksuzna podbrenda GMC-a, koja se primenjuje na gotovo sve proizvode i označava vrhunski nivo opreme koji treba da privuče vrlo specifične kupce. SZO? Prema GMC-u, ljudi koji žele luksuz, ali ne žele razmetanje. Bio je izuzetno uspešan, jer znatan deo GMC prodaje sada dolazi u obliku vrhunskih modela Denali.

Dakle, kada su najnoviji GM SUV-ovi u punoj veličini dobili verziju pune veličine za model 2021. godine, GMC je odlučio da Iukon Denali učini ekstra-posebnim dajući mu jedinstveni enterijer. Nedavno sam ga uzeo na kratko da bih utvrdio da li napori GMC-a da istakne Iukon Denali vrede njegovu značajnu cenu.

Teško je učiniti da tri SUV-a zasnovana na istoj strukturi karoserije izgledaju drugačije, ali GMC-ovi dizajneri uspeli su to da postignu sa potpuno drugačijim prednjim delom nego Tahoe ili Escalade. A način na koji su to uradili je rešetka – puno toga, ogromne količine, urađeno u potpunom hromiranom tretmanu na Denaliju, baš onako kako to vole kupci Denalija.

Očigledno se ideja da letite ispod radara sa svojim luksuznim SUV-om ne odnosi na prednji kraj, gde obiluje hromiranim oblogama. Ali prepoznatljiva dnevna svetla u obliku slova C takođe pomažu prepoznatljivom izgledu Iukona, a u celini izgled je smeo i impozantan, posebno kada se pojavi u retrovizoru onih koji prebrzo idu brzom trakom na autoputu.

Sa donje strane, izgled se ne razlikuje mnogo od Tahoe-a ili Escalade-a, sa samo neznatnim varijacijama u hromiranim oblogama i značkama. Stražnja svetla su pozadi slična Tahoe-u, ali dobijaju onaj izgledni izgled GMC C-kanala koji omogućava određenu prepoznatljivost i odvojenost od njegovih SUV-ova s bratom ili sestrom.

Denali dolazi sa potpuno LED osvetljenjem napred i pozadi, uključujući maglenke. Dvostruki izduvni sistem sa dvostrukim vrhovima usmerava područje zadnjeg odbojnika. Navedite Denali Ultimate paket, koji je imalo moje testno vozilo, i dobićete 22-inčne svetleće aluminijumske točkove i bočne stepenice koje se uvlače.

Sve u svemu, izgled je formalniji i manje futuristički od Tahoea, a manje minimalan i uglast od Escaladea. Dobar je izgled i dobro se uklapa u GMC panteon SUV vozila, pomažući da se Iukon na odgovarajući način razlikuje. Mehanički identično srodstvu Nema mnogo razlika između Iukon-a sa vrhunskim specifikacijama i Tahoe-a u pogledu mehaničkih bitova. Motori su identični, opcije vešanja su iste, a to su iste kočnice, isti prenos, isti menjači.

Kao takvi, vaši izbori su standardni 5,3-litarski V-8, opcioni turbo-dizel 3,0-litarski linijski šestougaonik ili veliki 6,2-litarski V-8 koji se standardno isporučuje sa Denalijevom oblogom; proizvodi 420 konjskih snaga i 460 funti-stopa obrtnog momenta, i to onaj koji treba imati sa bilo kojim od velikih GM kamiona. Svi motori su povezani sa 10-stepenim automatskim menjačem i mogu se dobiti sa pogonom na zadnje točkove ili na sve točkove.

Moje testno vozilo dolazilo je sa velikim 22-inčnim točkovima, što obično znači isprekidanu, neravnu vožnju u velikom SUV-u, ali ovo je značajno ublaženo prisustvom i vazdušnog opružnog vešanja i amortizera Magnetic Ride Control. U poređenju sa Tahoe High Countri-om koji sam testirao, Iukon Denali je bio znatno tiši, uglađeniji i manje iscrpljen – niste osećali da su 22-inčni točkovi preveliki za kamion i da se nije prenela toliko nesavršenosti na putu kabina. Malo sam zbunjen zašto se Iukon Denali vozi toliko udobnije od Tahoe High Countri-a s obzirom na to da obojica imaju vazdušno oslanjanje, magnetnu kontrolu vožnje i točkove iste veličine, ali razlika je bila primetna.

http://danasnje.com

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close