Automobili

2021 Chevrolet Trailblazer

2021 Chevrolet Trailblazer

Trailblazer postaje teže prodati u poređenju sa nekim konkurentima, posebno njegove skuplje vrhunske opreme koje imaju mnogo manje snažan motor nego što ga možete dobiti negde drugde. Umorio sam se od reči da su mali SUV-ovi danas u modi, ali to jednostavno ostaje tačno, a sada je još jedan subkompaktni slatki ute zamenio tradicionalnu limuzinu u proizvodnoj liniji.

U ovom slučaju, prtljažnik je dobila stara kompaktna limuzina Chevrolet Cruze, a ovo valjano: Chevrolet Trailblazer 2021. godine. Uklapa se između manjeg (i manje ugodnog) Traka i većeg porodičnog orijentisanog ekvinocija. Naravno, u tom izložbenom salonu imate i Blazer ako želite nešto veće i sportskije, ili Traverse ako vam treba veliki porodični prevoznik – toliko opcija, kako da znate koja je veličina i cena za vas?

Pa, Trailblazer iz 2021. godine nije ista životinja kao poslednji Chevi Trailblazer koji je napustio prodajne salone 2009. godine – to je bio tradicionalni SUV sa pogonom na zadnje točkove srednje veličine, sa karoserijom. Novi je mnogo manji, sa pogonom na prednje točkove, pokretan je sićušnim motorima i poklapa se sa konkurentima kao što su nova Kia Seltos, Mazda CKS-30, Honda HR-V, Jeep Renegade, Toiota CH-R, pa čak i Nissan Rogue Sport.

Zapravo se ne ističe u odeljenju za oblikovanje. Ovih dana postoji formula za crossover stil, a novi Trailblazer ga prilično pažljivo prati. Krovni panel plutajućeg izgleda, odvojen od karoserije i dostupan u dvobojnim bojama? Proveravati. Funki super tanki farovi koji zapravo nisu farovi? I ja ih imam. Plastična obloga na lukovima točkova kako bi izgledala robusno?

Da. U osnovi označava sve kutije vašeg tipičnog malog krosovera, prisutnog u stilskim natuknicama pola tuceta drugih proizvođača automobila. Srećom, atraktivan je izgled koji jednako dobro deluje i na Chevi Trailblazer-u kao i na Kia Seltos, Nissan Kicks, Hiundai Kona, kako god rekli. Izgled se menja u zavisnosti od nivoa opreme koji odaberete, uz nekoliko opcija za odabir, koje će kulminirati u jednoj od dve opcije za smer u kojem idete na vrhu: RS ako želite nešto sportsko i agresivno sa zatamnjenim ukrasima i dvostruki izduvni kanali sa pravougaonim hromiranim vrhovima (malo čudno, s obzirom da je dostupan samo sa trocilindričnim motorima), ili Activ ako tražite tradicionalniji terenski izgled.

Moje testno vozilo je bio nivo opreme Activ, koji dolazi sa nekoliko zanimljivih karakteristika zbog kojih izgleda i oseća se drugačije od ostalih Trailblazzera. Ima jedinstveno podešene amortizere napravljene za grublje puteve, poboljšani klirens od tla, više zaštite podvozja i specijalne 17-inčne gume za sve sezone na sportskom terenu.

Malo je verovatno da će neko izvesti terenski automobil Trailblazer, s obzirom na to da je generalno napravljen da ostane na kolovozu s obzirom na njegovu pogonsku opremu, ali slika mogućnosti da krenemo u prljavštinu pomaže u prodaji terenca, tako da je tu. Jeep Renegade Trailhavk bi verovatno bio daleko bolji izbor ako planirate da radite bilo kakav ozbiljan prljav posao. Na pločniku, iznenađujuće zabavno Ako ste zadovoljni održavanjem nivoa opreme Activ na kolovozu tamo gde mu je mesto, verovatno ćete biti iznenađeni svojim iskustvom u vožnji.

Novi Trailblazer je zabavan za vožnju, zahvaljujući brzom upravljanju, vrlo dobro prigušenoj vožnji i motoru koji je iznenađujuće živahan s obzirom na njegovu skromnu izlaznu snagu. Počinje izborom dva turbokompresora sa tri cilindra, ili 1,2-litarskim motorom od 137 konjskih snaga i obrtnim momentom od 166 kilograma, ako se odlučite za pogon na prednje točkove, ili 1,3-litarskim motorom od 155 ks i 174 kilograma – stope obrtnog momenta ako se odlučite za pogon na sva četiri točka. Menja se i automatski menjač: To je kontinuirano promenljiva jedinica sa pogonom na prednje točkove ili konvencionalni automat sa devet brzina sa pogonom na sve točkove, bez obzira na motor.

Moj Activ je imao pogon na sva četiri točka, što znači da je došao sa 1,3-litarskim turbo i devet brzina, kombinacijom koja se pokazala iznenađujuće odgovornom u vožnji po gradu. Najbolje je kada ubrzavate od pokretanja do oko 40 mph, pri čemu snaga isparava, a mali trocilindrični motor samo otpeva svoje srce bez mnogo više zvuka. Savršen je za rastojanje po gradskim oblastima, ali ako planirate da brzo krenete autoputem ili prođete sporiji saobraćaj dvosmernom cestom, bolje da imate dovoljno prostora da dovršite manevar.

http://danasnje.com

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri jos
Close
Back to top button
Close
Close