fbpx
Automobili

2021. Mercedes-AMG GLS 63 pregled: australijska prva vožnja

Korišćenje tehnologije da bi se naizgled učinilo nemogućim, moguće, godinama se nazivalo mnogim stvarima; bila to naučna fantastika, magija ili možda samo dobro staromodno inženjerstvo.

Mercedes-AMG GLS63 iz 2021. godine nije samo najnovije, najveće i najskuplje oružje u AMG-ovom ratu protiv razumnog porodičnog transporta, već je i ogledni deo neke te magije i naučne fantastike, prikladno prerušen u inženjering, koji se može samo opisati kao sve samo ne staromodno.

Po ceni od 255.700 dolara pre opcija i troškova na putu, AMG GLS63 je zapanjujućih 108.600 dolara skuplji od ne previše otrcanog Mercedes-Benz GLS450 (147.100 dolara).

Kuhinjski sudoper ipak ocenjujete opremom, uključujući Nappa kožu na sedištima, obloge vrata i kontrolnu tablu, grejana sedišta (i naslon za ruke) napred i pozadi, paket inovacija MBUKS (koji uključuje navigacioni ekran proširene stvarnosti i inteligentan enterijer osvetljenje), a da bi leglo bilo ugodno, ne postoji samo jednostruka, dvostruka, trostruka ili četvorozonska zona; ali kontrola klime u penta-zoni (to je stvar).

Nezadovoljavajući se svime ovime, GLS63 uključuje opciju od 2300 inča AMG aluminijumskih felni od 3900 USD, u slučaju da vam standardne 22-e nisu dovoljno šef.

Vredi napomenuti i da ovi džinovski valjci na zadnjoj gumi od 325/35 ZR23 Michelin Pilot 4S (sa urnebesnom ocenom opterećenja 115 koja podržava do 1215 kg po gumi) ne izgledaju neumesno na masivnom Mercu.

Ko bi pomislio da će točkovi od 23 inča zapravo ‘raditi’ na automobilu? Zabavna činjenica je da ih treba zameniti oko 600 dolara, što je mnogo jeftinije nego što sam prvobitno mislio.

Možete birati između deset boja, a samo Designo opcije zumbula (1100 USD) i Diamond Vhite Bright (1200 USD) zahtevaju dodatne troškove. Vozili smo GLS63 u uvek divnoj plavoj boji Cavansite Blue, ali mislimo da bi nova smaragdno zelena bila posebno hrabar i upečatljiv izbor.

Možete dodati komforni paket zadnjih sedišta (2800 USD) koji proširuje dostupnost grejanog / hlađenog držača čaša samo sa pilota i kopilota, a uključuje uklonjivi tablet u sklopivom centralnom naslonu za ruku kojim se upravlja MBUKS infotainment sistemom .

Reći ću, lepo je, ali morali biste zaista da volite svoju decu da biste im pružili taj nivo kontrole nad muzičkim izborom automobila. Možete da dodate kuku za vuču (ocena od 3500 kg) za 1900 dolara, pa čak i da unutrašnjost (4200 dolara) i odeljak motora (2800 dolara) raskošite stvarnim karbonskim vlaknima.

Unutrašnjost je isključivo crna, ali možete uložiti dodatnih 1400 dolara za dodavanje presvučenog izgleda u AMG stilu u Macchiato bež boji. Možda ovu ostavite nakon što deca odu od kuće.

Međutim, predstavio sam ovaj pregled sa zadirkivanjem magije, i tu leži prvi trik šestorke za tri velike zabave.

V8 je povezan sa AMG Speedshift 9-stepenim TCT (pretvaračem obrtnog momenta) automatskim menjačem, a između njih je naguran blago hibridni sistem od 48 volti.

Ovaj „EK Boost“ pokretač-alternator ne deluje samo kao generator za pomoć pri laganom pokretanju, zaustavljanju i ponovnom pokretanju motora, kao i za napajanje nekih pomoćnih sistema vozila, već V8-u daje malo dodatne golicavosti , ali velike potražnje.

Sa dodatnih 16kV (za ukupno 467kV) i 250Nm (za ukupno 1100Nm) koji dodaju mešavini fizike, EK-Boost omogućava gigantskom SUV-u da prebaci svih 2,7 tona, plus putnika na 100km / h za samo 4,2 sekunde.

Čak i kada se oslanja samo na hot-vee tvin-turbo, GLS nudi izuzetan odziv u celom opsegu obrtaja. Da bi 850 Nm bilo ispod 2250 o / min, pa sve do 5000 o / min, što je stidljivo od vršne tačke snage od 5750 o / min, čini GLS beskrajno fleksibilnim.

Lako spojite saobraćaj i dobićete odgovor. Treba da podnesete zamah uzbrdo i imaćete odgovor. Želite brzo da prestignete sporiji B-double i imaćete odgovor.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button