Automobili

2020 Mercedes-AMG GT C Roadster

2020 Mercedes-AMG GT C Roadster

Mercedes-AMG GT C Roadster iz 2020. godine je upadljiv u oči i još bolji za vožnju. To je pravi sportski automobil, u dobru i zlu – ali uglavnom na bolje. Nasuprot konkurenciji: Možete pronaći i druge sportske automobile sa sličnim impresivnim performansama (za slično zapanjujuću količinu novca), ali dizajn AMG GT C Roadstera – duga hauba, kokpit postavljen unazad i kratka zadnja paluba – izdvaja ga od većine automobila konkurencija.

GT C Roadster sa dva sedišta jedan je od pregršt skupih kabrioleta u Mercedesovoj liniji: kabriolet S-klase je glatka krstarica bez napora, roadster SL-klase podešen je malo više zbog performansi, a GT C roadster je prvo napravljen za performanse. Udobnost je daleka sekunda.

Samo ulazak u GT C podseća vas da je napravljen za performanse. Položaj za sedenje je neverovatno nizak, što čini ulazak i izlazak neelegantnom aferom, a sedišta u kantama su kruta i snažno ojačana. Sedišta uključuju bočne podupirače podesive po snazi za prilagođeno prilagođavanje koje sam cenio u brzim zavojima.

Posle nekoliko sati vožnje, međutim, čvrstoća sedišta me sustigla u vidu bolnih leđa. To se već dugo nije dogodilo. Mercedes je majstorski obavio posao podešavanja šasije GT C-a. Upravljanje je direktno i odzivno, sa odgovarajućom visinom do volana, a nisko težište automobila pomaže mu da blista u zavojima; samo se lepi i pokazuje vrlo malo valjanja tela. Izvedite ga na svoj omiljeni vijugavi put i napravite loptu.

Prilagodljivo vešanje koje pomaže automobilu da se tako dobro ponaša u zavojima, međutim, predstavlja malu odgovornost u svetu zaustavljanja i kretanja u prigradskom saobraćaju. Čak i u svom najmekšem komfornom podešavanju, ogibljenje je čvrsto i nemilosrdno, prenosi čak i male neravnine i prelome na kolovozu.

Suspenzija takođe uključuje postavke Sport i Sport Plus, ali razlika između tri režima nije dramatična; mekše podešavanje za režim Comfort učinilo bi GT C ugodnijim u svakodnevnoj vožnji. Ono što ne zahteva nikakav rad je GT C-ov 4.0-litarski V-8 motor sa dvostrukim turbopunjačem i automatski menjač sa dvostrukom spojkom sa sedam brzina.

Njih dvojica su moćan par: Mercedes izveštava za roadstera za 3,6 sekundi od 0-60 mph. Ubrzanje je naporno, na raspolaganju vam je više snage nego što biste je legalno mogli koristiti na javnom putu. Kočnice su podjednako impresivne pri brzini prolaska, a čvrsta, linearna papučica kočnice uliva samopouzdanje.

Uprkos neverovatnoj količini snage ispod haube, GT C je prilično poslušan u svakodnevnoj vožnji. Odziv papučice gasa je postepen u režimu vožnje Comfort, a menjač vrši glatke, neupadljive promene stepena prenosa. Ako odlučite da preuzmete kontrolu pomoću lopatica za menjač na volanu, bićete nagrađeni brzom promenom brzine.

Kabriolet verzija GT C dolazi sa troslojnim mekanim kliznim poklopcem sa staklenim zadnjim staklom. Vrh je brz – potrebno je samo oko 13 sekundi da se spusti ili podigne – i radi brzinom do 31 mph. Međutim, mekani vrh ozbiljno ograničava vidljivost preko ramena kada je podignut, posebno preko levog ramena;

Morao sam da se nagnem napred da bih pogledao oko vrha prilikom provere slepe tačke. U određenim situacijama okvir vjetrobranskog stakla može da vam zakloni prikaz svetla iznad svetla, prisiljavajući vas da se sagnete da biste videli da li je lampica postala zelena. Ni vidljivost pozadi nije sjajna, bez obzira da li je vrh gore ili dole; rezervna kamera je neophodna.

http://danasnje.com

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri jos
Close
Back to top button
Close
Close