Automobili

2020 Lexus UX 250h

2020 Lexus UX 250h

Lekus UKS 250h hibridni subkompaktni SUV za 2020. vozi se kao mali hečbek i ima velike kilometraže, ali mali teretni prostor ograničava njegovu korisnost. Nasuprot konkurenciji: Drugi mali luksuzni SUV-ovi od Audija, BMV-a i Volva zapravo više liče na SUV-ove, ali nijedan od njih ne može da dokaže izuzetnu ekonomičnost goriva UKS 250h.

Neki takozvani SUV-ovi šire definiciju više od većine, „SUV“ Lekus UKS 250h za 2020. godinu je jedan od njih. Sa malom visinom vožnje, hekbek oblikom i automobilizmom poput automobila, UKS 250h, ne oseća se i ne liči na SUV. Iako bi to mogao nazvati jednim od njih, možda je pravi marketinški potez u SAD-u nenaklonjenom hečbeku – i on ima pogon na sve četiri tačke, za razliku od UKS 200 sa prethodnim pogonom – Lekus nikoga ne zavarava.

UKS 250h počinje sa 35.525 USD (uključujući i odredišnu naknadu od 1.025 USD), ali testirali smo vrhunski luksuzni nivo opreme koji počinje sa više od 40.000 USD. Opcionalne karakteristike automobila koji smo vozili uključivali su head-up displej, LED svetla sa trostrukim snopom, prednji i zadnji parking senzori, zadnje automatsko kočenje i zagrejan upravljač, povećavajući njegovu proverenu cenu na 44.555 USD.

UKS 250h pokreće gasno-električni hibridni pogonski agregat koji čini 181 konjsku snagu. Umesto pogonske osovine koja povezuje hibridni sistem ispod haube sa zadnjom osovinom, električni motor pokreće zadnje točkove, što daje UKS 250h pogon na sva četiri točka.

Podešavanje je ocenjeno EPA od 41/38/39 mpg po gradu / autoputu / kombinovano – znatno bolje od procene kilometraže u verzijama AVD za Audi K3, BMV Ks1 i Volvo KSC40, od ​​kojih nijedna ne nudi hibridni pogon. UKS 250h je pristojno brz, ubrzavajući do brzine na autoputu bez puno muke. Njegov četvorocilindrični benzinski motor od 2,0 litre, međutim, pritom ne zvuči sjajno; kao da je ispod haube besni blender. Brza prolazna snaga je skromna, ali hibridni pogonski sistem UKS 250h deluje u celini jači od pogonskog agregata UKS 200 koji radi samo na gas i koji ima snagu od 169 KS.

Lekus je dobro uradio podešavanje suspenzije UKS 250h. Vožnja je ugodna po neravnom kolniku, a odgovori ovjesa su kontrolisani i pročišćeni, ali sa dovoljno prigušenja da bi se izbjegla nepotrebna oštrina. Uprkos orijentaciji udobnosti suspenzije, uspeva da zadrži kotrljanje.

Verzije F Sport imaju čvršće podešavanje vešanja, a kada smo testirali tu postavku u UKS 200, mislili smo da je vožnja isprekidana. UKS 250h ima lagan napor upravljanja i nema puno povratnih informacija o upravljaču, iako prelazak u režim Sport dodaje malo naprezanja na upravljaču. U međuvremenu papučica kočnice ima spužvast, ali predvidljiv osećaj, bez ikakve naglosti, jer sistem uravnotežuje regenerativnu i frikcionu kočnicu.

Umanjena veličina UKS 250h očigledna je sa vozačevog sedišta; krovna linija je niska, a imao sam na raspolaganju oko pola inča slobodnog prostora (nadmorska visina 1 metar). Pogled preko levog ramena gotovo je u potpunosti ometan velikim krovnim stubom pored vozačevog sedišta.

Ni stražnja vidljivost nije sjajna, što standardnu rezervnu kameru čini još vrednijom. Udobna sedišta prednjih kašika izrađena su u presvlaci od simulirane kože i imaju značajne bočne podupirače koji vam pomažu da budete na mestu u brzim zavojima. Oni se greju i provetravaju u luksuznim oblogama.

http://danasnje.com

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri jos
Close
Back to top button
Close
Close