Automobili

2020 Lexus UX 250h

2020 Lexus UX 250h

Lekus UKS 250h hibridni subkompaktni SUV 2020 vozi se kao mali hečbek i ima velike procene kilometraže, ali mali teretni prostor ograničava njegovu korisnost. Nasuprot konkurenciji: Ostali mali luksuzni SUV-ovi od Audija, BMV-a i Volva zapravo više liče na SUV-ove, ali nijedan od njih ne može da dotakne izuzetnu ekonomičnost goriva UKS 250h.

Neki takozvani SUV-ovi šire definiciju više od većine, a „SUV“ Lekus UKS 250h za 2020. godinu je jedan od njih. Sa malom visinom vožnje, hečbek oblikom i automobilizmom poput automobila, UKS 250h se ne oseća i ne liči na SUV. Iako bi to mogao nazvati jednim od njih možda je pravi marketinški potez u SAD-u nenaklonjenom hečbeku – i on ima pogon na sva četiri točka, za razliku od UKS 200 samo sa prednjim pogonom – Lekus nikoga ne zavarava.

UKS 250h pokreće gasno-električni hibridni pogonski agregat koji čini 181 konjsku snagu. Umesto pogonske osovine koja povezuje hibridni sistem ispod haube sa zadnjom osovinom, tu je električni motor koji pokreće zadnje točkove, što daje UKS 250h pogon na sva četiri točka. Podešavanje je ocenjeno EPA od 41/38/39 mpg po gradu / autoputu / kombinovano – znatno bolje od procene kilometraže u verzijama AVD za Audi K3, BMV Ks1 i Volvo KSC40, od ​​kojih nijedna ne nudi hibridni pogon.

UKS 250h je pristojno brz, ubrzavajući do brzine na autoputu bez puno muke. Njegov četvorocilindrični benzinski motor od 2,0 litre, međutim, pritom ne zvuči sjajno; kao da je ispod haube besni blender. Brza prolazna snaga je skromna, ali hibridni pogonski sistem UKS 250h deluje u celini jači od pogonskog agregata UKS 200 koji radi samo na gas i koji ima snagu od 169 KS.

Lekus je dobro uradio podešavanje suspenzije UKS 250h. Vožnja je ugodna po neravnom kolniku, a odgovori ovjesa su kontrolisani i pročišćeni, ali sa dovoljno prigušenja da bi se izbjegla nepotrebna oštrina. Uprkos orijentaciji ka udobnosti suspenzije, uspeva da zadrži kotrljanje.

Verzije F Sport imaju čvršće podešavanje vešanja, a kada smo testirali tu postavku u UKS 200, mislili smo da je vožnja isprekidana. UKS 250h ima lagan napor upravljanja i nema puno povratnih informacija o upravljaču, iako prelazak u režim Sport dodaje malo naprezanja na upravljaču. U međuvremenu papučica kočnice ima spužvast, ali predvidljiv osećaj, bez ikakve naglosti, jer sistem uravnotežuje regenerativnu i frikcionu kočnicu.

Unutrašnjost Umanjena veličina UKS 250h očigledna je sa vozačevog sedišta; krovna linija je niska, a imao sam na raspolaganju oko pola inča slobodnog prostora (nadmorska visina 1 metar). Pogled preko levog ramena gotovo je u potpunosti ometan velikim krovnim stubom pored vozačevog sedišta. Ni stražnja vidljivost nije sjajna, što standardnu rezervnu kameru čini još vrednijom.

Lekusov multimedijalni interfejs se menja od vozila do vozila, a sistem UKS 250h uključuje neke pametne funkcije upotrebljivosti, zajedno sa nekim frustrirajućim. Daljinska dodirna podloga Remote Touch montirana na konzolu jedna je od frustrirajućih.

Radi kao trackpad za prenosni računar, kontrolišući pokazivač na ekranu kontrolne table UKS-a. Interfejs nije nov, ali još uvek nije lak za upotrebu; kretanje kroz menije pomoću pokazivača slobodnog oblika u vozilu u pokretu zahteva mnogo pažnje – pažnja se bolje troši na putu i ​​ono što je pred vama.

http://danasnje.com

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri jos
Close
Back to top button
Close
Close