Vesti

2020 Honda Civic Tipe R pregled: Isti simpatični tip R sa jednom kavezom

Kredibilitet Tipe R na stazi je pojačan za 2020. godinu, ali novi pojačani zvuk motora je grebanje u glavi.

Za razliku od konkurencije: Izuzev buke, ravnoteže i opterećenja prianjanja, pogon R sa prednjim točkovima deluje jednako dobro ili bolje od rivala sa pogonom na sve točkove. Ispod 40.000 dolara, teško ćete naći nešto spremnije za zabavu i zabavnije od Honde Civic tipa R. sa 30 brzina, šest-stepenim ručnim motorom.

Sada, u svojoj četvrtoj modelnoj godini, hatchback 2020 Tipe R dobija neku ljubav uz nadogradnju koja uključuje novu robu performansi, nekoliko izmena u unutrašnjosti i jednu funkciju ljubavi ili volje ili mržnje koja bi mogla biti dovoljno neugodna da biste naterali da potražite Civic Tipe R. 2019. ili stariju.

Devedeset procenata poboljšanja čini 2020 Tipe R boljim uličnim i voznim stazom. Značajna su ažuriranja koja uzimaju automobil koji je već zadovoljan stazama i pružaju mu više direktnosti i mogućnosti. Ispreda su odbojnici redizajnirani, a tu je i veći otvor rešetke za dodatno hlađenje za koje Honda kaže da je tokom testiranja smanjila temperaturu rashladne tečnosti na 18 stepeni. Po mojim očima, glatka tekstura donjeg dela branika u odnosu na prethodne umetke saća je daleko manje zauzeta i jeftinog izgleda.

Navedeni rezultati su poboljšana tačnost upravljanja pri uključivanju, veća stabilnost u srednjem uglu i povećana vučna snaga izvan uglova. Ono što je zanimljivo je da Tipe R nije nedostajalo te karakteristike u našem prethodnom testiranju staza, posebno u poređenju sa Volksvagen Golf R. Mogu li da kažem razliku? Ne mogu iskreno reći da sam to radio tokom svog vremena, a to je bilo ograničeno na uličnu vožnju. S obzirom da su ovi podešavanja postupni, verujem da bih morao da budem na stazi da bih otkrio razlike i možda vozio stariji Tipe R nazad.

Konačno, Hondina sigurnosna tehnologija, koju je Civic Tipe R ranije isključio, je standardna. Omogućava prilagodljivi tempomat, pomoć pri održavanju trake, upozorenje o sudaru sa automatskim kočenjem u nuždi i nekoliko drugih sigurnosnih sistema. To se uvek osećalo kao veliki propust jer je dostupan na manjim građanima, a to su funkcije koje čine svakodnevnu vožnju udobnijom i bezbednijom. Bilo je lako skrenuti pogled sa Tipe R-a, jer je bio tako specijalizovan kao putnički automobil. Imajući ove sisteme, čak i za moju kratku zajam, 2020 R Tipe R je olakšao život sa područjima sa međudržavnom vožnjom velike brzine. Kao i kod drugih Hondas-a, funkcije deluju dobro – pomoć pri kretanju traka deluje više kao centriranje trake kako bi se automobil održao u centru, umesto da se ping-pong skine sa oznaka trake kao u nekim drugim sistemima.

Volan je sada pokriven sintetičkim antilopom od Alcantare u odnosu na kožu, kao i prtljažnik, dok je i sam taster za promenu drugačiji oblik i važan je za direktniji osećaj. Svidelo mi se oboje, mada je upravljač Alcantara izgledao malo manje grivo od kože, a pretpostavljam da biste imali najviše koristi od ovog točka dok nosite automobilske rukavice. I puno sreće nakon što se zaustavite na prolazu, izvadite miris pomfrit iz naplatka.

http://danasnje.com

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri jos
Close
Back to top button
Close
Close