Automobili

2020 Cadillac CT5

2020 Cadillac CT5

Počevši sa 10.000 američkih dolara manje od Cadillac CTS-a koji zamenjuje, novi 2020 Cadillac CT5 održava velikodušan enterijer u povoljnijem paketu.

Nasuprot konkurenciji: CT5-ov turbo V-6 i izdašna veličina po ceni su retkost, mada postoje neki sumnjivi izbori enterijera za luksuzni automobil. Cadillac CTS je završen za 2020. godinu, zamenio ga je Cadillac CT5, koji je redizajniran i postavljen na mesto odgovarajućeg konkurenta za kompaktne luksuzne limuzine poput BMV-a serije 3, Audi A4 i Mercedes-Benz C-klase. Cadillac CT5 ima istaknute karakteristike, ali to ga ne čini ništa manje čudnom patkom u poređenju sa CTS-om; zapravo je njegovo nezgodno mesto u klasi ono što definiše CT5.

Uprkos izrazitoj cenovnoj prednosti u poređenju sa kompaktnim rivalima – starta od 37.890 dolara sa naplatom odredišta – CT5 ima gotovo identičan otisak i zapreminu unutrašnjosti kao skuplji luksuzni limuzine srednje veličine poput BMV-a serije 5, Audi A6 i Mercedes-Benz E -Klasa.

Čini se da CT5 uzima stranicu iz Knjige postanka – verziju koju je napisao Hiundai, odnosno nudi veliki automobil po niskoj ceni. Uprkos tome, čini se da se čak i Genesis menja, s obzirom na to da je redizajnirani Genesis G80 iz 2021. godine sada bliži tradicionalnim srednjim veličinama, ostavljajući lepo mesto za CT5.

Još jedna izrazita razlika između CT5 i njegovih nemačkih rivala je ta što vam omogućava da dodate svoj snažniji opcioni motor bez prisiljavanja na ceo paket performansi. Odluka za BMV M340i, Audi S4 ili Mercedes-AMG C43 je jedini način da se konkurenti podignu na turbo-šest motora, ali oni takođe imaju sportske suspenzije i sedišta koja mogu da ugroze udobnost – i vaš novčanik. Cadillac ima konkurenta za one toplije verzije – CT5-V, koji ima 360 konjskih snaga (pogledajte pregled) – ali takođe nudi i manje začinjene 3,0 litre od 335 KS kao nadogradnju u odnosu na turbo 2.0 litre sa 237 KS osnovni motor.

Sa dužinom od 193,8 inča, CT5 dolazi na centimetar od onih nemačkih limuzina srednje veličine, a duži je za 6 do 9 inča od serije 3, A4 ili C-klase. Nešto od te dužine nalazi se na zadnjem sedištu koje ima dovoljno prostora za noge za putnike. Bilo mi je savršeno udobno na zadnjem sedištu, a ja sam visok 6 stopa koji svoju visinu nosi u nogama. Takođe sam vozio oko kabriolet-dečijeg sedišta okrenutog unazad, koje je ostavljalo gomilu prostora za suvozača. Ukupna udobnost je bila izuzetna u poređenju sa konkurentskim vozilima; na primer, u modelu 330i moja supruga je imala vrlo malo prostora za prednje noge sa istim sedištem za automobilom instaliranim iza njega. Viši putnici sa zadnje strane, međutim, treba da primete da sam bio na gornjim granicama prostora za glavu zadnjeg sedišta Cadillaca.

Prednost Cadillaca u veličini, međutim, suprotstavljena je neobičnim izborima kada je u pitanju unutrašnji stil i kvalitet. Unutrašnji stil CT5-a ne oduzima divlje promene od prethodnika, a ne postoji digitalna kontrolna tabla kakvu ćete naći u seriji 3 ili prethodnom CTS-u; jedan će biti dostupan u CT5 počev od 2021. Nema istaknutih dodira, poput dostupne prošivene unutrašnjosti Nappa kože u Genesis G70.

Sveukupna vibracija CT5 je istog konzervativnog stila kao i CTS, gde je najzapaženija karakteristika centralni ekran osetljiv na dodir i kontrole, mada ovog puta je to na dobar način. Nekadašnje kontrole osetljive na dodir zamenjene su originalnim tasterima i dugmetom za podešavanje jačine zvuka i podešavanja.

Jedna od mojih najvećih kritika Cadillac-ovog dizajna kapacitivne kontrole – osim što jednostavno nije radio – bila je to što se osećao jeftino jer se cela ploča savijala kada se pritisne taster. Sada sa stvarnim dugmadima nema te brige. Ekran osetljiv na dodir ima suvišni regulator brojača iza zadnjeg dela birača brzina, ali ga nisam koristio jer sam od ekrana osetljivog na dodir dobio sve što mi treba. Dobra je alternativa za osobe sa ograničenom pokretljivošću ili kratkim rukama.

Novi elektronski birač brzina je plastična mrlja na centralnoj konzoli; Nedostaju mi prošiveni presvlake i mehanički osećaj tradicionalnog birača brzina CTS-a. Birači električnog menjača konkurenata su malo lepši od CT5-a.

http://danasnje.com

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close